Woon-werkverkeer (35,5 km enkele reis)

Geplaatst 13 dec. 2014 01:33 door Brecht Fietser

hallo Brecht, Koen,
 
ik heb er inmiddels bijna 450 km opzitten en ben zeer tevreden. Bij gebruik voor woon-werkverkeer (35,5 km enkele reis) ben ik 10 minuten eerder thuis dan met mijn Alleweder (en kan s'ochtends dus ook 10 minuten langer in bed liggen!). Het zitcomfort is uitstekend, de wegligging fantastisch, en de reacties van familie, vrienden en collega's en andere weggebruikers geweldig. Er zijn wel een paar aandachtspuntjes:
  • ik schat dat ik meer dan 90% van de tijd in de hoogste versnelling rij en ik trap daarbij zo hard rond als ik kan; dit alles bij een snelheid van ca 42 km/uur. Voor mijn gevoel zet ik nauwelijks kracht. Ik heb de overtuiging dat ik hierdoor flink wat snelheid laat liggen. Er moet dus iets gebeuren aan de tandwielverhoudingen: voor meer en/of achter minder tanden. Wat bevelen jullie aan, en wat kunnen jullie hierin betekenen?
  • De kap over het instapgat schaaft de lak van de rand van het instapgat af. Dat had ik ook al gezien bij de fiets van Ben bij jullie op de zaak. Nu zit er aan de binnenkant van de kap wat stukken zwarte beschermende tape, lijkt wel vilt. Graag wil ik de kap rond de gehele omtrek hiervan voorzien; maar waar is dit te koop? Of zouden jullie wat kunnen opsturen?
met vriendelijke groet,
 
 
Jelle Benedictus
Comments