Collectie‎ > ‎

WAW velomobiel


Stel dat er een wagen bestond die honderd keer minder energie nodig heeft dan een auto, die je gezondheid en het milieu vooruithelpt, die weinig kost en die gezien mag worden?

Die toekomstdroom is al realiteit. De WAW is een modern en efficiënt voertuig dat het comfort en de veiligheid van een auto combineert met de vrijheid en duurzaamheid van een fiets.

Wat is de WAW?

De WAW is één van de snelste fietsen ter wereld. Hij is bijzonder aerodynamisch, veilig en licht dank zij het zelfdragende koetswerk uit carbon- en kevlar-vezel. De WAW plakt aan de weg en accelereert snel, is wendbaar en vinnig in het verkeer. De ergonomische zetel laat toe niet alleen snel maar ook lang en dus ver te fietsen.

Uniek is het cabrio-dak dat de rijder desgewenst beschermt tegen regen en kou. Je kan er in dagdagelijkse kleren het hele jaar door lekker mee fietsen, comfortabel en veilig in het verkeer dankzij de carbonvezel veiligheidskooi en de kevlar kreukelzones vóór- en achteraan.

De WAW kan ook bekeken worden als de energie-efficiënte wagen van de toekomst, die zo weinig energie nodig heeft dat een gemiddelde bestuurder het nodige vermogen al fietsend kan genereren.

Als sportgedreven éénpersoonswagen is de WAW een gezond, duurzaam en economisch alternatief voor de fossiele auto: net zo snel van deur tot deur, zonder tanken en zonder files, belastingen of boetes. In het bijzonder voor woon-werk verkeer wordt de WAW bovendien meervoudig gesubsidieerd.

Wat maakt de WAW uniek?

Enkele eigenschappen van de WAW zijn heel bijzonder, zelfs voor velomobielen. Ze worden uitgebreid behandeld in dit artikel, hier alvast een samenvatting.

 • De semi-monocoque zelfdragende body is ultralicht en toch duurzaam.
 • De WAW is één van de snelste voertuigen die je met eigen kracht kan voortbewegen.
 • Het is een praktische fiets met veel bagageruimte
 • Het comfort van snelheid, weersbescherming en ergonomie nodigt uit tot langdurig gebruik.
 • Als enige velomobiel bezit de WAW actieve en passieve veiligheids-voorzieningen: kreukelzones voor en achter, carbon veiligheidskooi, rolbeugel, virtuele gordel, Kevlar dak, laag zwaartepunt, zijwindspoiler, onafhankelijke remmen...
 • De WAW is een wagen die je mentale en fysieke gezondheid bevordert.
 • Als eyecatcher verspreidt de WAW een positieve, sportieve en duurzame boodschap. 

Lees het uitgebreide artikel...

Enkele WAW videos

Even virtuele WAW-piloot spelen. Real time opname van een snelle rijder: David Massot (F).

Even uitblazen in Martha's Vineyard, Massachusetts.

En natuurlijk veel meer op youtube...

WAW: the making of.


De eerste 130 WAWs werden in Belgie gebouwd door het Fietser.be team. Eenmaal de WAW op punt stond zochten en vonden we een producent die een efficiëntere en consistentere productie kon uitbouwen in een zinnig land.
Sinds eind 2011 vormt Fietser.be een tandem met het Tsjechische Katanga, dat geleidelijk de productie van de WAW op zich neemt alsook de distributie in de landen buiten Fietser's gebied.
Fieter.be spitst zich terug toe op ontwikkeling, distributie in de Benelux, Frankrijk en Zwitserland, en verkoop en service vanuit Gent.

Customer Reviews: "Jam after a life of porridge".

 • Krijg pils aangeboden van toeschouwers. Nu 4 weken verder gaat het super.Gemiddelde snelheid is nog niet heel erg hoog maar het is stukken beter vol te houden dan een normale fiets.Al met al ...
  Geplaatst 15 jul. 2015 12:15 door Brecht Fietser
 • Weather protection is brilliant as expected I could improve speed for my home – work rides (30km) from 27 km/h to ~33 km/h. The speed might even improve further, when I’m more used to ...
  Geplaatst 25 mrt. 2015 04:24 door Brecht Fietser
 • Woonwerkverkeer 44 km enkel... Beste Fietser.be,He's mine, de waw017.  De eerste woonwerkritten zitten erop, fantastisch!  Nog even bezig met de achtergebleven lijmen te verwijderen van voorgaande sponsoring, maar de waw heeft ...
  Geplaatst 13 dec. 2014 01:37 door Brecht Fietser
 • Woon-werkverkeer (35,5 km enkele reis) hallo Brecht, Koen,   ik heb er inmiddels bijna 450 km opzitten en ben zeer tevreden. Bij gebruik voor woon-werkverkeer (35,5 km enkele reis) ben ik 10 minuten eerder ...
  Geplaatst 13 dec. 2014 01:33 door Brecht Fietser
 • Sportiever dan de Quest en veel baanvaster. Ondertussen heb ik enkel maar positieve ervaringen met de WAW. Deze rijdt een stuk sportiever dan de Quest en is veel baanvaster.
  Geplaatst 12 dec. 2014 09:32 door Brecht Fietser
 • Sponsoring op de WAW, verslag uit Noorwegen ·         Wie en waar? Wouter, Belg, woonachtig in Bergen (Noorwegen) ·         Waarom een waw? Toen we met mijn werk moesten verhuizen naar de andere kant van de stad zou mijn woon-werk ...
  Geplaatst 12 dec. 2014 09:15 door Brecht Fietser
 • Incroyable Qu'est ce que vous mettez sur la chaine, le waw n'a que 700km mais la chaine est toujours aussi propre ? incroyable.(Reponse: rien.)A.S., Université de Soissons
  Geplaatst 25 aug. 2014 03:06 door Brecht Fietser
 • Jam after a life of porridge. its so much fun Brecht, I'm eternally grateful. Finally, jam after a life of porridge.Graham P., Nottingham UK
  Geplaatst 25 aug. 2014 03:05 door Brecht Fietser
 • Awesome experience. WAW 42 has been loving S. Calif. Its been an awesome experience!!David Boucher, U.S.A.
  Geplaatst 25 aug. 2014 03:05 door Brecht Fietser
 • 1.000 km mit dem WAW - ein Erfahrungsbericht So, jetzt habe ich die ersten 1.000 km mit meinem WAW zurückgelegt. Bekommen habe ich es im Januar. Vorweggeschickt sei, daß es bis jetzt keinerlei technische Probleme gab. Auch ...
  Geplaatst 2 mei 2013 07:33 door Brecht Fietser
 • voor mensen die denken dat een WAW toch wel veel geld kost een berichtje voor mensen die denken dat een WAW toch wel veel geld kost...... ik voer reclame op mijn WAW maar de sponsoring is slechts de kers op de taart ...
  Geplaatst 12 dec. 2014 09:18 door Brecht Fietser
 • Schokabsorptie en kreukelzones in de neus van onze WAW Schokabsorptie en kreukelzones in de neus van onze WAW hebben hun degelijkheid bewezen, Anne heeft een brugpeiler geramd en is er ongedeerd van af gekomen.Patrick V.M WAW138, G ...
  Geplaatst 12 dec. 2014 09:20 door Brecht Fietser
Berichten 1 - 12 van 29 worden weergegeven. Meer bekijken »

De WAW kan opgebouwd worden als bomvrije pendelmachine of als onvervalst racemonster - en alles daartussenin. Onze Configurator laat je toe om jouw perfecte machine samen te stellen. 
Om door de bomen het bos te blijven zien hebben we drie basispakketten samengesteld:
 • WAW :De WAW is een snelle velomobiel geschikt voor woon-werk verkeer in alle seizoenen.

 • eWAW: de WAW uitgerust met een hulpmotor. Atletische prestaties voor de gewone mens.

 • RAW: Een nog lichtere Waw, maar nog steeds uitstekend geschikt voor intensief pendelverkeer.

Specificaties

Technische eigenschappen:

 • Frame: Carbon
 • Skin: Aramid (Kevlar)
 • Dimensions: 2.8m x 0.78m x 0.9m (< doors, poles)
 • Rider Size: 1.55m - 2.05m, limiting factor is shoulder width +- 55cm.
 • Max. total weight: 150 kg.
 • Cargo capacity: 150L
 • Front suspension: Steel and foam, travel ca. 30mm.
 • Rear suspension: Composite and foam, travel ca. 20 - 40mm (WAW3), 10 - 30 mm (WAW4).
 • Steering: joysticks, Ackerman, virtual centerpoint.
 • Brakes: independent, and redundant, front left and right, drums 70mm, 90mm, or disks
 • Safety: Kevlar crumple zones front and aft, carbon rider compartment, roll cage, virtual belt, Kevlar roof, low CG, anti-Venturi top.
 • Transmission: widely available bicycle components. Available packages: 3*9 wide range derailleur gearing middle and top range, Rohloff 14sp hub gear, custom.
 • meer lezen...

Componenten WAW, eWAW, RAW

De fietsgerelateerde onderdelen van de WAW evolueren in de tijd. We streven naar eenvoud in ons gamma voor een betere compatibiliteit en service, maar zijn ook afhankelijk van leveranciers of zelfs geopolitieke omstandigheden. We mikken in principe op een tweevoudig aanbod van enerzijds een componentengroep van hoge kwaliteit die bij een snelle fiets met intensief gebruik past, en anderzijds een supergroep voor de echte fietsliefhebbers. Daarnaast is er nog een licht verschillend aanbod voor de hybride versie, en een 'kale' versie die door de klant of zijn verdeler naar wens kan opgebouwd worden. De huidige specificaties vindt u achter deze link.

Opties en accessoires

Het basispakket van de WAW is reeds vrij volledig, maar omdat elke rijder een individueel programma van eisen heeft, bieden we voor bijna elk probleem een oplossing aan. De WAW heeft een 'Extra Large' uitvoering voor mensen langer dan 1.85m, maar de XL zetel kan ook voor anderen de comfortabelste zijn. Er zijn een aantal keuzes in remmen en aandrijving, ook het kleurenschema kan in overleg gepersonaliseerd worden. Er zijn ook een aantal accessoires en tassen te verkrijgen, en bovenop de standaard verlichting kunnen voor heavy duty gebruik een boordverlichtingsset en verstralers van uiteenlopend allooi ingebouwd worden. Er is zelfs een versie beschikbaar voor de experts die zelf de componenten van hun keuze willen opbouwen.

Prijzen

Een kort overzicht van alle mogelijkheden en prijzen vindt u op onze WAW Configurator, meer uitleg en foto's op de pagina Opties en Accessoires.

Dealers

Overzicht van de WAW verkoopspunten wereldwijd.

Onderhoud

De onderhoudskost van een WAW is miniem. Enkele punten verdienen liefde en aandacht. Interessant is ook de WAW-FAQ.

Fotogalerij

De Waw wordt op bestelling gemaakt en afgewerkt naar de smaak van de klant. Lakwerk kan in elke RAL-kleur. De zwarte lijnen zijn steeds retroreflecterend! Klik hier voor ons volledig foto-album.


Community

WAWistas

 • Waw 032 Hello, this is Fred Ungewitter, from Daytona Beach, Florida USA. I am the happy owner of WAW 032, purchased from Ray M. of BlueVelo.com about three years ago.  I ...
  Geplaatst 29 jun. 2010 00:41 door Brecht Fietser
 • Waw079 Volker Lichem, Austria After several hundred kilometers and some adjusting to my physique (it fits me now like a glove but there is not a millimeter wasted room) I am ...
  Geplaatst 4 jun. 2012 03:36 door Brecht Fietser
 • Waw007
  Geplaatst 16 apr. 2010 03:07 door Brecht Fietser
 • Waw006
  Geplaatst 16 apr. 2010 03:05 door Brecht Fietser
 • Waw005 ° 2/2004 Francis Van de Walle, De Pinte
  Geplaatst 16 apr. 2010 02:40 door Brecht Fietser
Berichten 1 - 5 van 9 worden weergegeven. Meer bekijken »
Work in progress.

Waws in space:

waar zijn er waws in de wereld?
40% van de Waw rijden in België, de rest zit verspreid over de wereld. Klik hier voor een grotere kaart

Waw eigenaars

Work in progress.